Tacksamhet

Tacksamhet

Det tog mig många år att förstå att ”bilderna i mitt huvud” i själva verket var budskap. Ibland från mig själv och mitt undermedvetna, men oftast från någon annan eller någonting annat.
Att dessa bilder också hörde ihop med en väldigt stark känsla gjorde att jag redan från start valde att fatta vissa beslut eller välja vissa vägar baserat på de bilder och känslor jag fick till mig.

Tänk dig att du sitter och tittar i mobilen, eller har ett samtal med någon annan, och helt från ingenstans dyker en tanke upp som inte alls tillhör den situationen du befinner dig i. Eller tänk dig att tanken som dyker upp är svaret på någonting viktigt, någonting du eller någon i din närhet funderat över.
Oftast viftar vi bort sporadiska tankar för att vi upplever att vi tappar fokus. Men jag skulle vilja säga att dessa ”oinbjudna tankar” egentligen dyker upp när man behöver dom som allra mest.

Att lära sig lyssna på sig själv och universum är lättare sagt än gjort. Många gånger har jag starkt funderat på ifall jag verkligen har alla hästar där uppe i huvudet, men alltid på ett eller annat sätt så landar jag i en känsla att det totala kaoset som oftast råder i mitt huvud finns där av en anledning.
Det sunda förnuftet som jag blivit lärd att lyssna på, säger att det är på grund av min adhd. Men min själ och mitt inre jag säger att det är inte så svart eller vitt. Alla våras hjärnor är komplexa maskiner som orkestrerar allting från intryck till känslor och fysiska fenomen. Hjärnan dirigerar våra tankar, vilket i sin tur styr våra känslor, vilket resulterar i en gåva från universum som representerar det du utstrålar. Känns det rörigt?

Enkelt kan man säga, att det vi fokuserar på blir det samma som det vi får tillbaka.
Tänk dig att din kropp är en radio som sänder ut signaler. När du har valt kanal så mottar du den station som ligger på det bandet. Likadant fungerar universum attraktionslag. Den energi, alltså – dina tankar och känslor – som du utstrålar, är det universum kommer leverera till dig. Fokuserar du på stress så kommer universum leverera mer stress. Fokuserar du på glädje så kommer universum att ge dig fler anledningar att vara glad.
Denna attraktionslag hänger också ihop med tacksamhet. I grund och botten så finns det vissa känslor eller frekvenser som man kan kalla positiva. Tacksamhet är en utav dom. Lär man sig att känna tacksamhet för det som ännu inte kommit, så har man redan accepterat den gåvan av universum, vilket i sin tur betyder att universum levererar gåvan till dig. I vilken form det nu är. Glädje, kärlek, stabilitet, trygghet, pengar, etc. Tacksamhet är en av de svåraste frekvenserna att lägga sig på. Jag anser att anledningen beror på att vårt samhälle jobbar mer mot att skärma av oss, snarare än att öppna upp oss.

Men, man är alltid ny när man först tränar på någonting. Alla kan träna upp sin intuition, alla kan träna upp sin förmåga att förstå och kommunicera med universum, och alla kan hitta svaren till vem man egentligen är och vad man har för syfte i detta livet. För jag lovar dig, det är mer än att jobba äta leva dö. Det är inte ens i närheten av varför vi är här och vad vi är förmögna till att åstadkomma.

Så, om jag kan lämna en tanke med dig tills imorgon. Känn tacksamhet. Även i det lilla. Var tacksam för att du vaknar ännu en dag, var tacksam över att solen lyser, att vinden viner. Var tacksam för det eller dom som ger dig kärlek och trygghet. Känn tacksamhet över att du bidrar till någon annans lycka.
När du har vant dig vid att medvetet känna och uttrycka tacksamhet kan du ta steget vidare, vilket är att känna tacksamhet för sådant som är på väg. Sådant som är precis bakom husknuten. Även om vägen dit känns lång och du inte har en aning om hur du ska ta dig dit. Det viktiga är inte hur man tar sig dit, det är upp till universum. Det enda som är viktigt är din inställning och din tacksamhet inför att det är på väg att hända..


Tills vi hörs igen, allt gott!
Natha

Lämna ett svar